food and fest!
March 31, 2020 0 comments
Assalamualaikum and 안녕하세요!

                                                                                                                                                                 
sekadar hiasan hehe


macam yang korang baca pada title post ni, food and fest diadakan di kolej aku sebelum PKP dijalankan. event ni berlaku pada 4 march iaitu hari rabu. event ni memang wajib untuk semua student and kitorang pun kena pakai baju club masing-masing even booth makanan pun kena kreatif sebab dapat hadiah. event ni under pengerusi club adventure iaitu amirah dan juga scd. (event ni dirancang sebelum aku habis intern, so yang aku tak tahu tu buat tak tahu jelah eh)

event ni memang meriah! sampaikan dah habis makan-makan, aku jadi gila kejap sebab lagu blackpink terpasang. aku tengah menari-nari sambil makan. bukannya menari betul-betul, imagine je lah sambil tengah makan tu goyang kiri kanan pastu let's kill this loveeee! sampai lecturer aku ternampak aku tengah macam tu. aku sengih-sengih jelah. bukannya selalu nak nampak aku menggila. kebiasaannya aku akan jaga tingkah laku tapi haritu je aku nak menggila, so let me be.


bersama member club adventure & arts and cultural 💓 ni lepas dah habis menari kat atas pentas. fuhh, segan mak! 


kalau korang nampak, ada banyak makanan atas meja tuuuuuu. biar aku listkan club apa bawak apa :
  1. SRC : cocktail
  2. Adventure club : lasagna, spaghetti aglio olio, sirap
  3. Arts & Cultural club : mushroom soup and bread
  4. Indeso club : tak sure diorang bawak apa
  5. SCAS club : oreo and cheesekut
  6. Entrepreneur club : pizzaaa




sempatlah bergambar time tengah ada masa lagi. yang lain sibuk dok karok sana. kitorang apa laeiiii



dengan amirah cute! konon nak bergambar macam pemain bola sepak HAHAA


ada lah jugak makanan lebih tapi sir suruh bagi dekat akak dengan abang yang rajin membersihkan kawasan kolej kitorang. haritu, kitorang balik nak dekat pukul 8 jugaklah hahaha. sampai rumah pukul berapa ek? sendiri tak ingat. yelah event ni je dua ke tiga minggu lepas. papepun, alhamdulillah selamat sampai rumah. 

korang macam mana dekat rumah tu? masih sibuk cari makanan ke dalam peti sejuk tu? ke tengah buat dalgona coffee? 😙😝


Labels: ,

lawatan ke pusat kraftangan
March 29, 2020 0 comments
Assalamualaikum and 안녕하세요!



nak bagi tau awal-awal, yang lawatan ni sebelum PKP dijalankan. kolej aku ada buat program lawatan ke Pusat Kraftangan di Jalan Conlay yang bertarikh 2 march lalu. kitorang dijemput kesana and program ni under member aku. nak support aku datang and lagi satu, aku wajib pergi as graphic student. lecturer suruh pergi. kalau lecturer aku tak suruh pun, aku nak pergi hahahaha. apa-apa event aku akan rebut peluang tu untuk join. even kena bayar mahal, aku cuba untuk join jugak. keras kepala en? ya aku tahu, aku memang nak something, aku akan usaha walaupun mak aku tak bagi hahah cuma kali ni pergi gua tempurung tu aku tak dapat nak join. dah pergi kan, so bagi peluang kat orang lain pulak lah. bagi diorang merasa panjat-memanjat 😌 




ini lah muka-muka budak msu lc HAHAH lecturer dua orang je dengan sir azim yang merupakan scd kitorang dekat kolej. (jangan cari aku takkan jumpa punya HAHAA)

waktu ni, memang ada banyak gerai kraftangan jual barang-barang buatan diorang dari setiap negeri masing-masing. aku hanya mampu beli gelang tangan je sebab kalau bawak banyak duit karang habis aku beli macam-macam. beg rotan yang paling menarik minat aku tapi tak apa lah. dekat rumah banyak dah beg hehe.



ni lepas dah masuk dalam. kitorang explore sendiri-sendiri. ni lepakingz member! 💪💖 pandai-pandai lah cari yang mana aku.




ni bergambar dekat tingkat atas. ada permainan tradisional macam batu seremban, game ular dengan congkak boleh korang main kat atas ni. yang kitorang bergambar ni sebab semua game diorang dah rembat.




selesai explore museum, kitorang dibawa ke tempat yang kitorang boleh dapat experience mencanting batik dan buat ceramik. of course, kena bayar kalau nak buat. satu aktiviti tu RM20. macam dalam dekat atas ni, kitorang buat untuk fridge magnet. kena bayar RM5 je untuk dapatkan magnet ni.  mula-mula kena tekap kat atas foil tu. nanti kena bagi brother-brother yang jaga booth tu kena spray. and then kita kena guna sponge kasar untuk lap atau lebih kurangkan hitam-hitam tu. lepastu dia akan spray guna air kot rasanya and diorang akan lekatkan magnet dekat belakang lepas semua step dah siap.



tiba masanya untuk balik! sampai kolej lebih kurang dalam pukul 1 macam tu. aku rasa penat sikit sebab penat semalam tak habis lagi. aku kan baru pindah rumah. minggu ni pun tak siap lagi angkut barang-barang. papepun, chill.

dah sampai kolej, aku lepak-lepak sebab tak ada kelas petang. kelas aku hari isnin tu pagi je. yang lain ada kelas. so aku tengoklah youtube ke naruto ke sambil tunggu diorang.

petang sikit, kitorang ada practice menari untuk event food & fest untuk hari rabu minggu tu jugak! fuhh! penat tu memang penat tapi berbaloi sebab dapat cipta memori lagi HAHA banyaklah kau!

anyway, thanks kerana sudi membaca dari blog yang tak seberapa ni. ciao!

Labels: