It's a beautiful day.
Tutorial : Letak SCM Player ( Kawaii )
posted by Zakiah Akma February 11, 2013 0 comments


Nak tau cmne nak letak SCM Player macam saya ?? Okey . Sini sini !! ^^ credit to; lysaasecret.com



1. Pergi sini >> SCM PLAYER
2. Pilihlah kaler yang mana korang suka and then dia bagi tempat kosong nak letak tajuk dengan lagukan ??
3. Amik lagu dekat Youtube >> Pilih lagu apa yang korang suka
4. Amik LINK lagu tu dekat atas . Contoh macam kat bawah ni :



5. Lepas tu tekan NEXT . Bila dah tekan , anda semua dekat Configure Settings kan ?? Okey . Ikut kat bawah ni :


6. Yang Placement of the player tu , tukarlah ikut kesesuaian blog anda . ^^
7. Lepas tu dia akan keluarkan kod SCM Player . Anda semua copy ye ?


8. Lepas tu , masukkan dalam blog anda . 

9.Log in > Dashboard > Layout > Add a gadget > Html/JavaScript
Paste kan segala yang anda copy tadi .
10. Dah kan ?? Okey . Save and tengoklah hasilnya . Yang dah jadi tu .. SUPERB !! Yang tak jadi tu ikot tutorial betol-betol ek ?








design by Wanaseoby