It's a beautiful day.
Game : Blogger Challenge
posted by Zakiah Akma May 12, 2013 1 comments
 
Sorry Sabrina . Amik rules awak . Saya tak boleh guna photoshop buat masa ni . Sorry sekali lagi
Baiklah . Sekarang , saya dah ditag oleh akak Lily untuk main permainan ni . Akhirnya dapat jugak . Tengok macam susah je game ni . Walau apa-2 pun , saya akan cuba yang terbaik untuk jawab soalan-2 kat atas tu .
Bismillahirrahmanirahim ... baiklah . Saya akan mulakan menjawab . *Macam jawab soalan peperiksaan pulak *
1: Setiap kali saya keluar dari rumah , saya akan memakai tudung . Tak kira lah pakai tudung bawal ke sarung ke ... yang penting tudung :)
 2 : Saya di sekolah seorang yang pemalu dan di luar sekolah saya seorang yang banyak cakap .
3 : Orang yang baru saya kenali saya tidak akan bercakap banyak . Kecuali orang yang dah lama saya kenal . *betul ke ayat ni ?*
4: Saya tidak suka orang yang backstabber .
5: MUZIK KPOP adalah paling saya gemari .
6 : Saya berharap dapat pergi ke Korea Selatan dan Jepun .
7 : Seorang yang agak perasan ?
8 : Suka berkawan dengan orang ramai walaupun hakikatnya tak suka bergaul .
9 : Saya suka blog berwarna kelabu dan light pink . 
10 : Tak suka melihat orang yang tergedik sana , tergedik sini .
11 : Saya fanatik warna KELABU , HIJAU , UNGU , HITAM , dan banyak lagilah . *karang penuh pulak post ni :p *
Soalan daripada akak Lily

1. Your first love?
 = Woahhh ! Alamak ! Rahsia terbongkar . First love saya lebih tua setahun daripada saya dan dia mempunyai ciri-2 idaman wanita sekarang . Kacak , tinggi , popular , pandai ... *saya pun naik jeles*

2. Describe your ONE unforgettable moment during school days.
= Dekat surau , dan DIA pun pergi solat kat surau . Masa tu , terakhir sekolah sebelum raya . Ini lah kenangan yg saya tak akan dapat lupakan time form 1 .

3. Chocolate or vanilla?
= Mestilah chocolate !! XD Setiap kali nak beli aiskrim atau ais blended mesti nak chocolate je ... Fanatik chocolate !!!

4. What is your ideal type of guy/girl?
 = Hm ... rupa tak kira lah handsome atau tak , pandai , suka buat lawak , pandai memasak , layan jugak drama korea , suka membaca ... 

5. What is your favourite colour?
= Macam kat atas tadi , kali ni saya senaraikan ... Hitam , Ungu , Hijau , Kelabu , Silver , Gold , Pink , Red , Violet , Blue and ..... Turquoise . 

6. Lip stick or lip balm? Choose ONE and give a reson.
= Lip balm . Tak suka pakai lipstick . Susah nak makan dengan minum . *bagi saya lah*

7. What is your favourite classic tv shows?
= Classic ? Hm ..... tak pernah tengok .

8. What is your favourite band?
= Kalau korea boleh ? EXO dengan Girls' Generation !! ><

9. Are you a right or left brain person?
= Right .

10. Answer YES if you never fail in all Add Math exams.
= Belum pernah menjawab lagi soalan Add Math :)

11. What is your favourite food?
= Nasi Goreng *tak kira lah jenis apa* , Nasi biasa dengan kuah Paprik , Nasi Ayam , Nasi Lemak ...



Soalan daripada saya pulak :)


1 : Rasa-2 nya , blog korang cantik tak di mata korang ?
2 : Suka warna apa ?
3 : Nak rumah idaman yang macam mana ?
4 : Suka masuk segmen tak ?
5 : DESCRIBE your first love .
6: Minat band / group apa ? Tak kisah lah Kpop atau Jpop.
7 : Suka buat tutorial dengan freebies tak ?
8 : Apa korang suka tentang BestFriend korang ?
9 : Perkara apa yang penting dalam hidup korang ?
10 : Antara sahabat / keluarga dengan kekasih , yang mana korang pilih dulu ?
11 : Agak-2 berapa lama korang berblogging ?

Orang yang diTAG 


design by Wanaseoby