Kena tag ..
posted by Zakiah Akma November 23, 2013 2 comments
 
1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the question the tagger tag to you
4. Creat the new 5-10 questions for those u want to tag
5. Choose 3 bloggers u want to tag and link them to the post  


Nampaknya ... Zie dah kena tag 2 kali ni . Ok . Tak pe -2 . Zie akan teruskan ..


  • 1 ; Zie agak friendly laa . Walaupun , Zie suka berkawan dan agak ramai jugak la kawan Zie nih . Tapi , Sebenar - benar nya , Zie ni tak suka bergaul . Pelik kan ?
  • 2 ; Zie tak pernah kapel real-2 punya . Dari fb pernah laa . Tu pun , dah tak tahan sangat . Asyik panggil 'sayang ... sayang' je .. geli -.-''
  • 3 ; Zie suka susu tapi , susu + milo . Kekadang rasa nak muntah bila minum susu je . Loya tekak denn .. 
  • 4 ; Zie minat kpop ! Terutamanya Exo dgn Girls' Generation ! Kekadang multifandom ..
  • 5 ;  Setiap kali bukak internet , mula-2 mesti open twitter dulu . Baru blog . Akhirnya , baru fb . Satu hari ni , tak open fb langsung . Lambat loading -.-
  • 6 ; Zie kekadang pelik sket dgn diri Zie nih . Bila Zie cakap nak pergi , tak jadi . Bila tak nak pergi , mesti jadi pergi walaupun terpaksa . Macam nak pergi kenduri kahwin ..
  • 7 ; Time Zie tengah relaks-2 main internet , ade orang kacau , haaa memang nak kena marah laa . Kecuali mama dgn abah Zie . hehehe tak berani nak marah .
  • 8 ; Zie suka kumpul dan baca novel ! Time nak beli tu , Zie mesti nak novel yang menarik macam Jodoh Itu Milik Kita , Giler kau ... banyak lagi laa !
  • 9 ; Zie minat gila dengan leader Snsd / Girls' Generation nih .. sebab dia cute , suara dia macam angel . Suara dia dikira tempat kedua kat Korea Selatan yang paling merdu ~
  • 10 ; Zie memang suka gila tengok blog-2 yang comel macam blog kawan Zie dengan Kak TieQa .
  • 11 ; haaa akhir sekali ... Zie suka reka novel tapi tak siap-2 . Kalau nak baca , gi kat blog Zie , kat sidebar .


 Ni soalan daripada Fina .


1. suka kpop tak. Group apa ?
= Sukaa !! Zie ade tulis kat atas .. Tak pe laa tulis kat sini .. Girls' Generation , Exo dgn F(x). *Tiga boleh ke ?

2. Apa barang yang paling awak suka dekat kedai. (apa-apa je)
= Keropok Super Ring , Buku nota , Majalah Epop , Gula-2 ...

 3.suka ice cream flavour apa kalau pergi baskin robbins ??
= Suka ais krim chocolate !! >.< Suka sangat ais krim dia . Kekdang , nak balik kampung singgah kedai Baskin Robbins.

 4.blog yang awak suka lawati ? url sekali, nak usha
= Blog kawan Zie kat sini --> Naimi dgn ade blog adik ni -->  HanaNabyllah . Join la GA dia yg terkini :)

5.awak kalau bukak internet, apa yang awak bukak dulu ?
= Sudah tentu la Twitter dulu :)

6.Apa tindakan awak bila ada orang bash awak selain berdoa ?
= Beri AMARAN kat diorang semua jangan bash saya . Doakan saya dapat capai impian saya boleh la . heheh xD

 7. Awak nak pergi pusat perlancongan mana suatu hari nanti ?
= Tak tau laa :/

8.Suka running man ? minat siapa ?
= Suka :) Minat Haroro dgn JiHyo .

 9.cerita apa awak suka tengok ? tak kira kdrama ke, english ke, hollywodd kahh .. ?? :3
= Kalau kdrama ; #RomanceTown , #MarryHimIfYouDare #GoodDoctor , #He'sBeautiful ... banyak lagi laa ! Kalau kartun english ? Boleh ? Hehehe ... suka tengok cerita Peter Pan !! xD


10. Teka teki , 
- Antara motosikal and kereta, mana lagi tua ? bagi alasan yang kukuh jugak . :3
= Motosikal sbb dia pakai tongkat :)


 SOALAN UNTUK ORANG YANG DITAG ;

1 . Boleh DESCRIBE blog saya tak ?
2 . Suka cerita Good Doctor tak ? Cerita KDrama .
3 . Tengok cerita Playboy Itu Suami Aku tak ? Boleh ceritakan best ke tak ?
4 . Layari internet berapa kali seminggu ? *sori la tanya hal peribadi plak*
5 . Try dengar lagu Encik Mimpi - Dengarkanlah . Komen ?
6 . Suka blog siapa ? Boleh taruk link tuan blog tu sekali :)
7 . Suka masuk segmen / giveaway tak ?
8 . Minat kpop ? Jpop ?
9 . Kenal kumpulan Coboy Junior tak ? Lebih kurang cm kpop tapi ipop
10 . Suka edit gambar tak ?



 Orang yang menjadi mangsa ;;



Labels:

design by Wanaseoby. edit by Zakiah Akma.