Semalam punya cerita ..
posted by Zakiah Akma December 23, 2013 0 comments

Assalamualaikum and Annyeonghaseyo ! Huhh .. Zie cuma nak kongsi sket cerita Zie ni pada bloggers semua . Memang takut gila lah semalam . Mungkin dugaan Allah nak bagi pada keluarga Zie kan . Okey . Let me tell ya ..
Zie dengan keluarga Zie bertolak ke Ipoh, Perak pkul 7 pagi macam tu lah . Lepas tuh , time nak balik je , tiba-2 kereta Zie terhenjut-henjut . Zie memang tak jadi nak dengar lagu terus walaupun earphone masih lekat kat telinga ni . Zie memang dah gabra gila . Kereta kat belakang dah hon-2 . Mama Zie pun tak boleh nak kata apa . Masa kereta terhenjut-henjut tu , ayah Zie nak pergi kat emergency line . Sebelah je . Sebab ayah Zie lalu kat jalan raya belah kiri . Time ayah Zie nak gi kat emergency line tuh , tiba-2 motor besar lalu . Ayah Zie memang tak sempat la nak gi kat emergency line tuh . 
Tapi , ayah Zie kata kita tak boleh jugak nak salahkan penunggang motorsikal besar tuh . Bukannya 1 tapi 3 motor yang lalu . Diorang pun terkejut tengok ayah Zie nak ke kiri . Tapi , nasib baik jugaklah ada yang nak tolong . Walaupun beribu manusia kat situ , tapi , sorang je yang tolong . Apa lah nak jadi manusia zaman sekarang -.- Back to the topic , orang tu kata paip ape tah nama dia , tersumbat dia kata . Jadi , mama Zie tak bukak aircond . Bukak tingkap kereta je lah . Berangin gilaoss >.<
Lepas tuh , boleh lah jalan sikit-2 kat emergency line . Masa tu , mama Zie plak yang bawak . Lepas dah okey , jalan kat jalan raya biasa balik . Lepas tuh , tukar driver pulak . Mama -> Abah . Bila abah bawak , dia macam marah je . *Kereta tu yang marah*
Time dalam perjalanan , 2 kali dah nak mati enjin . Nasib ternampak bengkel kat tepi jalan tuh . Berhenti jap , Zie pulak tengok fon pkul berapa . 6 lebih . Petang . Dalam bertungkus-lumus tuh , alhamdulillah boleh jugak . Masa tuh dah pkul 7 lebih . So tired la malam tadi . Tidur pulak pukul 1 kot . Tengok siaran ulangan Running Man kat 395 . 
Tak leh nak tunjuk gambar-2 tu T_T
p/s ;
Annyeonghigyeseyo , bloggies ~
design by Wanaseoby. edit by Zakiah Akma.