It's a beautiful day.
Tutorial ; Link Hover {bergambar}
posted by Zakiah Akma January 05, 2014 0 comments
 
 
 


Assalamualaikum and Annyeonghaseyo ! Zie nak bagi tuto link BERGAMBAR ! Memang ade sesetengah suka dengan link hover bergambar ni kan ? Jadi , Zie cuba kongsikan sket cmne nak buat link kita jadi bergmbar bila dihover :) 
 
 
* Ni gambar contoh kat achieve Zie . Jangan memandai nak amik !!*

Nampak kan gambar kat atas tuh ? Tu link bila dihover . Kalau tak hover , tengok atas yang tak dihoverkan tuh . *Pening ? Faham tak ? kekeke .* Okey , Zie nak start buat tuto !! 
 
 
1 . Dashboard -> Template -> Edit HTML
2 . CTRL + F dan Cari code a.link }
3 . Copy code kat bawah ni .
 
 
4 . Dan , gantikan code a.link korang dengan code yg korang copy tadi .
5 . Preview dulu baru save . Kalau tak jadi , komen okay ?

Labels:

design by Wanaseoby